В ОГП назвали області, в яких зафіксовано високий відсоток прокурорів з інвалідністю

Читать на русском
В органах прокуратури продовжується масштабне розслідування можливих зловживань прокурорів під час отримання груп інвалідності.
Фото: zmina.info

В органах прокуратури продовжується масштабне розслідування можливих зловживань прокурорів під час отримання груп інвалідності.

Пресслужба Офісу генпрокурора опублікувала перші результати перевірки.

Які доходи задекларували керівники обласних центрів МСЕКЯку зарплату та інші доходи задекларували керівники обласних центрів МСЕК – на інфографіці.

Згідно з аналізом, високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявили у двох областях – Черкаській та Хмельницькій.

Так, на Черкащині одразу 60 із 219 прокурорів мають статус людини з інвалідністю. Загалом це становить 27,4% від загальної кількості. При цьому майже всі прокурори-інваліди (59 осіб) набули цього статусу до початку вторгнення росії.

На Хмельниччині такий статус має 61 прокурор (29,8% від загальної кількості), 50 осіб були визнані особами з інвалідністю до 2022 року.

«У решті прокуратур та в Офісі Генерального прокурора цей показник не перевищує 10%. Зокрема, у 18 прокуратурах частка прокурорів, які мають групи інвалідності менша за 5% від загальної чисельності, ще у 11 прокуратурах — від 5 до 10%», – йдеться у повідомленні.

В ОГП пообіцяли, що по кожному факту буде проведено ретельну перевірку.

Нагадаємо, раніше на незаконному збагаченні викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяну Крупу. Під час обшуків у неї виявили великі суми готівкою, прикраси та брендові речі. Згодом стало відомо, що 50 прокурорів Хмельницької області за допомогою Крупи оформили собі групу інвалідності.

Вчора відбулося засідання РНБО, присвячене діяльності медико-соціальних експертних комісій. Після нього президент Зеленський підписав указ, який передбачає ліквідацію всіх МСЕК.

Окрім того, після засідання РНБО у відставку подав генеральний прокурор Андрій Костін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: