Звільнено голову Центральної МСЕК та низку чиновників МОЗ – Ляшко

Читать на русском
Було звільнено голову Центральної МСЕК та низку інших чиновників МОЗ, відповідальних за скандал із оформленнями фейкових інвалідностей.
фото: sud.ua

У вівторок, 22 жовтня, після засідання РНБО було звільнено керівництво Центральної медико-соціальної експертної комісії та керівників департаменту МОЗ, який відповідає за координацію діяльності МСЕК.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко та прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомляють у Telegram.

Які доходи задекларували керівники обласних центрів МСЕКЯку зарплату та інші доходи задекларували керівники обласних центрів МСЕК – на інфографіці.

«Медико-соціальна експертиза має проводитись прозоро і справедливо, бути орієнтованою на людину. Корупції і зловживанням в ній не має бути місця. Абсолютно підтримую сьогоднішнє рішення РНБО, яке передбачає ліквідацію медико-соціальних експертних комісій з 31 грудня 2024 року та повну цифровізацію проходження всіх етапів», - написав Ляшко.

Згідно зі словами керівника МОЗ, на тлі скандалу із фейковими інвалідностями було звільнено:

  • керівника Центральної медико-соціальної експертної комісії МОЗ України,
  • керівника Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ,
  • голову Науково-дослідного інституту реабілітації осіб з інвалідністю Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова
  • працівників Міністерства охорони здоров'я України, які відповідали за цей напрям.

Крім того, Шмигаль поінформував, що «буде проведена перевірка і перегляд необґрунтованих рішень щодо інвалідності, які були видані МСЕК, особливо це стосується посадовців. Всі перевірки будуть здійснені в термін не пізніше трьох місяців. Усі ці заходи мають бути реалізовані оперативно, щоб усунути ганьбу, яка відбувається в МСЕК».

Нагадаємо, засідання РНБО, присвячене цьому питанню, відбулося вчора, 22 жовтня. Після нього Зеленський підписав указ, який передбачає ліквідацію всіх МСЕК.

Згодом Зеленський заявив, що доповіді голови МОЗ Віктора Ляшка та міністра соцполітики Оксани Жолнович, представлені на засіданні РНБО щодо діяльності МСЕК, були «дуже непереконливими».

Вчора також стало відомо, що генеральний прокурор Андрій Костін подає у відставку.

Раніше повідомлялося, що 50 прокурорів Хмельницької області оформили групу інвалідності за допомогою керівниці обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи, яку викрили на незаконному збагаченні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: