У Кличка першими відчули наближення нового льодовикового періоду

Читать на русском

У партії УДАР вважають, що повноцінне проведення опалювального сезону в 2013 році перебуває під загрозою через адресоване НАК "Нафтогаз України" доручення уряду щодо обмеження поставок газу до технологічного мінімуму підприємствам теплоенергетики, які мають заборгованість з його оплати.

Про це йдеться в повідомленні партії, текст якого має "Слово і діло".

"Уряд неодноразово намагався виставляти себе у ролі "доброго поліцейського", який забороняє місцевій владі підвищувати комунальні тарифи. Однак в результаті цього зросла заборгованість, а цей самий "добрий уряд" замість вирішувати проблему, готує людям у низці регіонів справжній "льодовиковий період" з настанням холодів", - наголошується в повідомленні УДАРу.

У партії також підкреслюють, що найбільша заборгованість теплокомуненерго сформувалася в тих регіонах, де місцева влада представлена ​​переважно членами Партії регіонів - у Донецьку , Харкові, Дніпропетровську. Також небезпечною в УДАРі вважають ситуацію в Києві , оскільки, на думку партії, повноваження Київради формально завершилися, і нинішню владу можна вважати нелегітимною.

Нагадаємо, 19 липня 2013 року міністр енергетики Едуард Ставицький запевнив, що опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно.

Раніше, в березні 2013-го, Ставицький обіцяв домогтися зниження ціни російського газу до початку опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: