Савченко вирішила брати участь у парламентських виборах

Читать на русском
Народний депутат України Надія Савченко заявила, що братиме участь у парламентських виборах.

Народний депутат Надія Савченко заявила, що братиме участь у парламентських виборах.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє 112 Україна.

«Суспільно-політична платформа Надії Савченко братиме участь у цих виборах. Політична партія Суспільно-політична платформа Надії Савченко братиме участь у політичних виборах саме під цією назвою», - сказала вона.

Однак, за словами нардепа, дата з'їзду партії поки невідома.

«Про те, яка це буде команда, - ви побачите після зборів відкриті списки, я зможу пояснити і захистити всіх, хто стоятиме поруч зі мною, переді мною й за мною. Дата зборів ще невідома», - сказала Савченко.

Надія Савченко була обрана до Верховної Ради на позачергових виборах 2014 роки від партії «Батьківщина». 15 грудня 2016 року політик була виключена з цієї фракції.

22 березня 2018 року Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності і дала дозвіл на її затримання і арешт. 23 березня суд заарештував депутата без права застави. За версією слідства, Савченко і екс-глава організації Офіцерський корпус Володимир Рубан планували «широкомасштабні терористичні атаки» в центрі Києва. Для цих цілей вони нібито домовилися про постачання зброї з колишнім ватажком бойовиків «ДНР» Олександром Захарченко. Савченко свою провину не визнає.

У серпні 2018 року Генпрокуратура повідомила про завершення розслідування щодо Савченко та Рубана.

Опівночі 16 квітня 2019 року Броварський міськрайонний суд Київської області звільнив з-під варти Савченко та Рубана. Термін утримання їх під арештом закінчився в ніч на 16 квітня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: