На Рівненщині засудили російського диверсанта

Читать на русском
Зловмисником виявився колишній бойовик, який воював на сході України. Він займався підготовкою підриву ключових об'єктів інфраструктури на Рівненщині. СБУ його затримала, а Рівненський суд засудив до 10 років ув'язнення за злочини проти України.
Служба безпеки України

10 років за ґратами проведе російський диверсант, який готував серію підривів на транспортній інфраструктурі Рівненщини.

Про це повідомляє Служба Безпеки України.

Як зазначають правоохоронці, зловмисник займався підготовкою підриву двох ключових об’єктів транспортної інфраструктури у Рівненській області. Таким чином агресор сподівався зірвати поставки іноземного озброєння та боєприпасів для Сил оборони на східному та південному фронтах.

За даними слідства, для виконання ворожого завдання злочинець провів розвідку території навколо інфраструктурних об’єктів і готувався до встановлення вибухівок у найбільш «вразливих» місцях обох транспортних шляхів.

Співробітники СБУ спрацювали на випередження і затримали зловмисника у результаті багатоетапної спецоперації наприкінці лютого поточного року.

Зловмисником виявився колишній бойовик, який ще до початку повномасштабного вторгнення рф воював проти сил АТО на сході України. Тоді він перебував у складі терористичних угруповань «Оплот» і «Хан», а також входив до складу агентурного апарату російської воєнної розвідки.

Рівненський суд визнав його винним у вчиненні злочинів проти державної безпеки України та призначив 10 років тюремного ув’язнення.

Нагадаємо, на Буковині засудили співробітника ФСБ росії.

Також, СБУ повідомила про підозру адміністратору ТГ-каналу, який коригував ракетні удари.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: