Загарбники готуються до проведення нової хвилі мобілізації на окупованій Луганщині – ЦНС

Читать на русском
Представники псевдо-військкоматів окупантів у Луганській області розробили так званий план, згідно з яким проводять обхід щодо проведення звірок наявних призовників на підконтрольних загарбникам підприємствах та інших установах.
nbnews.com.ua

На тимчасово окупованих територіях Луганської області окупанти продовжують порушувати права людини мобілізуючи місцеве населення до лав армії ворога.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як зазначається, наразі представники псевдо-військкоматів окупантів у Луганській області розробили так званий план, згідно з яким проводять обхід щодо проведення звірок наявних призовників на підконтрольних загарбникам «підприємствах» та інших «установах».

«Так, ще минулого року ворог утворив «військкомати», які сформували списки жителів ТОТ Луганської області з метою постановки на військовий облік призовників, які представляють в основному молоду верству населення регіону», - йдеться у публікації.

У ЦНС зазначають, що інтервенти таким чином проводять підготовчі дії щодо проведення осіннього призову на «військову службу» жителів тимчасово окупованих територій на сході України у ворожу армію.

«Зауважимо, росіяни в черговий раз демонстративно порушують 51 статтю Женевської Конвенції, у якій вказано, що окупаційна «влада» не має права примушувати осіб, що перебувають під захистом служити в її збройних силах чи інших силових структурах», - додали в Центрі.

Нагадаємо, росіяни мобілізують українських в'язнів з окупованих територій, які відбувають покарання або затримані за злочини легкої або середньої тяжкості.

Раніше у ГУР повідомили, скільки українців насильно мобілізувала рф на окупованих територіях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: