У «Дії» з'явилася інтерактивна мапа укриттів – деталі від Федорова

Читать на русском
У Дії тепер можна буде знайти інтерактивну карту з укриттями. Користувачі, серед іншого, зможуть залишати відгуки про стан бомбосховищ.
Фото: drohobych-rda.gov.ua

У застосунку «Дія» тепер можна буде знайти інтерактивну карту з укриттями. За допомогою сервісу українці зможуть залишити відгук про бомбосховища та прокласти до нього маршрут.

Про це повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров у Telegram.

Скільки укриттів відремонтували в Україні у 2023 роціНа інфографіці – ремонт укриттів у 2023 році. По всій Україні налічується 60,5 тисяч укриттів, минулого року відремонтували 6,3 тисяч об'єктів.

«Дія» відображатиме повну інформацію про укриття: його рейтинг, адресу, місткість, вигляд та фото. Крім того, карту укриттів свого регіону можна буде завантажити на телефон – на випадок, якщо не буде доступу до інтернету.

Користувачі, серед іншого, зможуть залишати відгуки про стан бомбосховищ.

«Відгуки передають до органів місцевого самоврядування. Якщо щодо певного укриття будуть негативні відгуки чи воно закрите, місцева влада відреагує та вирішить проблему», – пообіцяв Федоров.

Глава Мінцифри додав, що у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях карта буде недоступна з міркувань безпеки. Адреси укриттів можна буде дізнатись у органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, станом на початок січня в Україні функціонували 60,5 тисяч укриттів. Також по країні працюють понад 12 тисяч пунктів незламності.

Нещодавно запрацював чат-бот, через який можна подавати скарги про закриті укриття або недопуск до них.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: