Енергетики підключили ЗАЕС до другої лінії живлення після обстрілів рф

Читать на русском
Українські енергетики 6 квітня змогли під'єднати ЗАЕС до другої лінії живлення після артилерійського обстрілу окупантів.
wikimedia

Українські енергетики 6 квітня змогли під'єднати ЗАЕС до другої лінії живлення після артилерійського обстрілу окупантів.

Про це повідомляє Енергоатом у Telegram.

Загроза теракту на Запорізькій АЕС: які можливі наслідки у разі витоку радіаціїЩо відбувається на Запорізькій АЕС та якими можуть бути наслідки надзвичайної ситуації – на інфографіці.

Як йдеться у дописі, сьогодні, 6 квітня о 18:09 зусиллями українських фахівців відновили роботу лінії електропередачі «Запорізька ТЕС – Феросплавна» напругою 330 кВ. Відключення зовнішньої повітряної лінії сталося після того, як у районі станції пролунали залпи артилерії.

«Ця лінія разом з лінією «Запорізька АЕС — Дніпровська» напругою 750 кВ зʼєднує станцію з об’єднаною енергосистемою України та забезпечує живлення її власних потреб», – додали в Енергоатомі

Нагадаємо, окупована ЗАЕС знову опинилася на межі блекауту у четвер, 4 квітня.

Керівник пресслужби НАЕК Енергоатом Леонід Олійник розповідав, що з початку російської окупації на Запорізькій АЕС було вісім повних блекаутів та один частковий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: