ВАКС відправив під домашній арешт депутата райради на Одещині

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився відправити в слідчий ізолятор підозрюваного депутата одного з районів на Одещині.
фото: zp.tax.gov.ua

Вищий антикорупційний суд відмовився взяти під варту, але відправив під варту депутата одного з районних рад Одеської області. НАБУ і САП підозрюють його у підбуренні бізнесмена до хабарництва.

Таке рішення 12 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання прокурора САП про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до підозрюваного у кримінальному провадженні – відмовити. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною у період з 22:00 до 06:00 залишати житло строком на 2 місяці», – йдеться в рішенні.

Також на депутата поклали такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти. Строк дії ухвали становить 2 місяці, тобто до 13 червня 2024 року включно.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру депутату одного з районних рад Одеської області. За даними слідства, підозрюваний схилив місцевого підприємця до надання 450 тисяч доларів депутатам і голові селищної ради Одеського району, аби отримати землю в оренду з правом приватизації під забудову. Депутата райради було викрито одразу після одержання ним першої частини обумовлених коштів, а саме 10 000 доларів.

Раніше НАБУ затримало директора департаменту Херсонської обласної військової адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: