У ДТЕК назвали умову, за якої можуть запровадити графіки відключень світла у Києві

Читать на русском
У Києві можуть запровадити графіки відключення електроенергії, якщо російські війська продовжать обстріл енергооб'єктів.
Фото: pmg.ua

Київ поки що обходиться без графіків відключень світла, проте їх можуть запровадити, якщо російські військові завдадуть нових ударів по об'єктах енергетики.

Про це заявив генеральний директор ДТЕК «Київська електромережа» Денис Бондар на брифінгу 16 квітня у Києві.

«Нуль ракет для захисту»: Зеленський пояснив, як росіянам вдалося знищити Трипільську ТЕСЗеленський розповів, що при атаці на Трипільську ТЕС 7 російських ракет із 11 було знищено ППО. Потім ракети захисту станції закінчилися.

«У разі підвищеного попиту споживання електричної енергії з урахуванням наявних сьогодні пошкоджень на мережі є ймовірність застосування графіків, якщо надалі буде обстріл наших енергооб'єктів», – сказав Бондар.

Він нагадав, що масовані атаки росіян на енергооб'єкти у березні та квітні призвели до критичного стану енергосистеми України.

Але станом на сьогоднішній день графіки відключення світла у столиці не застосовуються через стабільне електропостачання.

«Ми зараз працюємо із «Київ Цифровим» для зручності киян. У разі застосування графіків «Київ Цифровий» через півгодини сповіщатиме наших клієнтів про застосування графіків», – повідомив Бондар.

Нагадаємо, під час останньої атаки на енергооб'єкти України росіяни знищили Трипільську ТЕС. Як повідомив президент Володимир Зеленський, ворог випустив по ній 11 ракет, 7 вдалося збити, а потім у України закінчились ракети для ППО.

Сьогодні планові графіки відключень світла діють лише на Харківщині, де ситуація з пошкодженням підстанцій найважча.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: