Спікер Джонсон назвав дату голосування за окремий пакет допомоги для України

Читать на русском
Голосування щодо законопроєктів про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню від США відбудеться у суботу, 20 квітня.
Фото: AP

Голосування щодо законопроєктів про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню від США відбудеться у суботу, 20 квітня.

Про це повідомив спікер Палати представників Майк Джонсон, його цитує Axios.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Він підтвердив, що має намір винести на обговорення не один комплексний проєкт, а три окремі документи, які передбачають виділення коштів Україні, Ізраїлю та Тайваню відповідно.

При цьому допомогу Україні, згідно з планом Джонсона, буде надано у вигляді кредиту.

Очікується, що тексти всіх трьох законопроєктів будуть опубліковані «найближчим часом». Разом з тим, четвертий законопроєкт, який об'єднує заходи щодо примусу до продажу TikTok, а також дій щодо конфіскованих російських активів буде опубліковано «пізніше сьогодні».

Нагадаємо, у Білому домі вже відреагували на ідею Джонсона розділити пакет допомоги для України та Ізраїлю.

Президент Володимир Зеленський, у свою чергу, розкритикував намір спікера Палати представників поставити на голосування окремі пакети допомоги Україні та Ізраїлю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: