У США оприлюднили новий законопроєкт про допомогу Україні: ключові пункти

Читать на русском
Палата представників США оприлюднила текст законопроєкту про допомогу Україні, який ініціював спікер Майк Джонсон.
Фото: shutterstock.com

Палата представників США оприлюднила текст законопроєкту про надання допомоги Україні, який ініціював спікер Майк Джонсон.

Відповідний документ з'явився на офіційному веб-сайті законодавчого органу.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

Згідно з проєктом, США можуть виділити на військову та фінансову допомогу Україні 60,84 млрд доларів. При цьому понад 23 мільярди планують направити на заміщення американських запасів зброї.

Також пропонується виділити:

  • 13,8 млрд доларів на закупівлю новітніх систем озброєнь, оборонних товарів та оборонних послуг для подальшої передачі Україні;

  • 13,4 млрд доларів на заміну та ремонт переданого Україні озброєння, а також на програми навчання українських військових;

  • 7,85 мільярда доларів економічної допомоги у вигляді кредитних коштів.

Президент США повинен буде протягом 60 днів після набуття чинності законом укласти з урядом України угоду про повернення наданої економічної допомоги. Передбачається можливість списання президентом половини від суми кредиту після 15 листопада 2024 року.

Крім того, у тексті законопроєкту зазначено, що Байден може передати Україні ракети ATACMS за умови, що це не зашкодить інтересам Сполучених Штатів.

Нагадаємо, голосування щодо законопроєкту про надання допомоги Україні заплановане на суботу, 20 квітня.

У Білому домі вже відреагували на ідею Джонсона розділити пакет допомоги для України, Ізраїлю та Тайваню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: