У Конгресі США схвалили допомогу Україні

Читать на русском
Палата Конгресу США у суботу, 20 квітня, проголосувала про виділення Україні 60, 8 млрд доларів військової допомоги.
Укрінформ

Палата Конгресу США у суботу, 20 квітня, проголосувала про виділення Україні 60,8 млрд доларів допомоги.

Про це стало відомо з прямої трансляції з засідання Конгресу.

Законопроєкт про допомогу Україні підтримала більшість конгресменів в Палаті представників. Загалом за схвалення проєкту проголосували 311 членів нижньої палати Конгресу США, проти - 112.

Відтак понад 23 мільярди планують направити на заміщення американських запасів зброї. Крім цього виділять:

  • 13,8 млрд доларів на закупівлю новітніх систем озброєнь, оборонних товарів та оборонних послуг для подальшої передачі Україні,
  • 13,4 млрд доларів на заміну та ремонт переданого Україні озброєння, а також на програми навчання українських військових;
  • 7,85 мільярда доларів економічної допомоги у вигляді кредитних коштів.

Варто відзначити, що усі поправки до законопроєкту про підтримку України були відхилені.

Відтепер законопроєкт відправлять на розгляд Сенату США. Після їхнього схвалення документ передадуть на підпис президенту США Джон Байдену.

Президент США має протягом 60 днів після набуття чинності законом укласти з урядом України угоду про повернення наданої економічної допомоги. Передбачається також можливість списання президентом половини від суми кредиту після 15 листопада 2024 року.

Нагадаємо, раніше в Сенаті повідомили, що під час розмови між президентом США Джо Байденом і лідерами Конгресу було досягнуто «консенсусу» щодо виділення допомоги як Ізраїлю, так і Україні.

Директор ЦРУ Вільям Бернс попереджав, що якщо США не дадуть додаткову військову підтримку, Україна може програти війну проти росії «до кінця року».

Президент Володимир Зеленський також повідомляв, що без військової підтримки США Україна не має шансів перемогти у війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: