Україна веде перемовини щодо передачі ще чотирьох систем Patriot від союзників – Кулеба

Читать на русском
Україна знайшла за кордоном вісім систем ППО Patriot, з приводу чотирьох вже тривають переговори. Про це заявив голова МЗС Кулеба.
Фото: РБК-Україна

Україна знайшла за кордоном вісім систем ППО Patriot, які могли б бути використані для захисту цивільного населення у низці великих населених пунктів.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у коментарі The Guardian.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

За його словами, зараз Київ веде переговори про надання чотирьох Patriot. Ще одну систему пообіцяла передати Німеччина, а дві – «перебувають у полі зору». Окрім того, восьмий комплекс Patriot може бути поставлений Сполученими Штатами.

«Я думаю, що армія США, ймовірно, має одну запасну систему», – сказав міністр.

Кулеба зазначив, що переговори щодо їх отримання йдуть дуже важко, тому що «країни, які експлуатують ці Patriot, торгуються за компенсацію». При цьому він додав, що не сумнівається, що системи ППО все ж таки прибудуть в Україну.

Кулеба також заявив, що союзникам України слід перейти від «вираження співчуття українцям та обіцянок допомогти у відновленні, до запобігання загибелі людей та руйнації країни».

Нагадаємо, нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг анонсував нові поставки систем ППО для України.

Відомо, що Німеччина передасть Україні ще одну пускову установку до системи протиповітряної оборони Patriot. Також повідомлялося, що ЗСУ отримають додаткові системи ЗРК Iris-T SLM.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: