Країни G7 пообіцяли зміцнити можливості української ППО

Читать на русском
Країни Великої сімки за підсумками зустрічі глав МЗС висловили намір посилити систему ППО України. Про це йдеться у підсумковому комюніке.
Фото: Reuters

Країни Великої сімки за підсумками зустрічі глав МЗС висловили намір посилити систему ППО України.

Про це йдеться у підсумковому комюніке, опублікованому на сайті уряду Великої Британії.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

Союзники, зокрема, пообіцяли зміцнювати можливості протиповітряної оборони України, аби врятувати життя цивільних та захистити критично важливу інфраструктуру.

«Ми будемо працювати з партнерами на цьому напрямі. У цьому контексті ми цінуємо Ініціативу негайних дій щодо протиповітряної оборони, запропоновану Німеччиною», – зазначено у заяві.

Країни G7 «сповнені рішучості» продовжувати надавати військову, фінансову, політичну, гуманітарну, економічну підтримку Україні та закликають схвалити подальшу допомогу з боку інших міжнародних партнерів.

«Ми також продовжимо допомагати Україні ремонтувати та відновлювати її критично важливу енергетичну та екологічну інфраструктуру та ще раз наголошуємо на нашій рішучій підтримці енергетичної безпеки України», – йдеться у комюніке.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що Німеччина передасть Україні ще одну пускову установку до системи протиповітряної оборони Patriot. Також повідомлялося, що ЗСУ отримають додаткові системи ЗРК Iris-T SLM.

Раніше глава українського МЗС Дмитро Кулеба заявив, що є всі підстави вважати, що незабаром будуть позитивні новини щодо постачання нових систем ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: