Апеляційна палата розгляне скаргу на вирок у справі ДГ «Червоний землероб»

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовку до розгляду скарги сторони захисту на вирок, яким засудили двох осіб.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду готова розглянути скаргу на вирок, яким засудили до 8 років позбавлення волі власницю фірми «Вел-Авто-Транс» Наталію Лисенко та до 4 років колишнього директора приватної компанії «Канівавто» Сергія Молодика за заволодіння зерном державного підприємства «Дослідне господарство «Червоний землероб».

Таке рішення 22 квітня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Лисенко та Молодика винуватими. Суд призначив Лисенко 8 років колонії та 4 роки ув'язнення умовно Молодику. Також судді заборонили Лисенко обіймати певні посади протягом 3 років з конфіскацією половини належного майна. Крім того, колегія задовольнила частково цивільний позов ДГ «Червоний землероб» і стягнула з Лисенко та Молодика солідарно майнову шкоду в розмірі 749 881 грн. Судді застосували спеціальну конфіскацію до 20 128 грн вилучених коштів.

Суд застосував до обвинуваченої Лисенко запобіжний захід у вигляді застави розміром 847 840 грн і поклав на неї такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися за межі України без дозволу суду; повідомляти про зміну місця проживання або роботи; здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Сторона захисту подала скаргу на цей вирок.

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити апеляційний розгляд апеляційних скарг на 22 травня 2024 року о 10:00 в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує Лисенко та Молодика у заволодінні зерном пшениці ринковою вартістю близько 750 тисяч гривень, яка належала ДГ «Червоний землероб». У справі також обвинувачують колишнього директора ДГ «Червоний землероб» Віктора Кравченка, але його судять окремо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: