Українцям призовного віку можуть не подовжити право на перебування у Польщі – міністр оборони

Читать на русском
Польська влада розглядає варіант із відмовою у продовженні права на перебування для українських чоловіків призовного віку.
Фото: PAP/Piotr Nowak

Польська влада розглядає варіант із відмовою у продовженні права на перебування для українських чоловіків призовного віку.

Про це заявив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш у коментарі Financial Times.

Примусове повернення чоловіків до України: які країни Європи відреагували відмовоюЯкі європейські країни заявили, що не видаватимуть українських чоловіків мобілізаційного віку – на інфографіці.

«Ми давно припускали, що також можемо допомогти українській стороні у забезпеченні відправки в Україну тих, хто має проходити військову службу», – сказав чиновник.

За його словами, військовозобов'язаним українцям можуть не продовжити право на перебування у Польщі. Після цього таких громадян можна буде депортувати.

Зазначається також, що станом на початок 2024 року у Польщі перебувало до 200 тисяч чоловіків мобілізаційного віку.

Нагадаємо, напередодні глава Міноборони Польщі заявив, що його не дивує те, що українці, які перебувають на фронті, мають обґрунтовані претензії до своїх співвітчизників, які «роз'їхалися по світу».

До слова, у Литві також припустили, що можуть допомогти Україні у поверненні чоловіків призовного віку. При цьому в Німеччині українські біженці зможуть залишатися на території країни і без наявності у них паспорта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: