США готують найбільший пакет військової допомоги Україні – Politico

Читать на русском
США готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для українського війська на 6 мільярдів доларів.
Фото: Reuters

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги Україні в рамках програми USAI. Його загальна сума становитиме 6 мільярдів доларів.

Про це пише Politico.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

Зазначається, що за ці кошти в американських виробників замовлять системи ППО Patriot, артилерійські снаряди, дрони, протидронову зброю та ракети класу «повітря-повітря», які будуть встановлені на винищувачах.

«Швидше за все, це озброєння прибуде в Україну за кілька років, оскільки гроші виділяються в рамках Ініціативи сприяння безпеці України. Вона видає контракти американським оборонним фірмам на виготовлення нового обладнання для України, а не вилучає його із поточних запасів США», – пояснює видання.

Про надання відповідного пакету допомоги очільник Пентагону Ллойд Остін може оголосити вже у п'ятницю, 26 квітня, під час засідання Контактної групи із оборони України. Він стане частиною з допомоги Україні у 61 мільярд доларів.

Нагадаємо, 24 квітня президент США Джо Байден підписав законопроєкт, що передбачає $61 млрд підтримки для України, який Палата представників Конгресу перед цим не могла розглянути кілька місяців.

Після цього стало відомо, що США готують Україні новий пакет допомоги в розмірі 1 мільярд доларів. Цей пакет містить боєприпаси для ППО, артилерійські снаряди та бронетехніку.

Також у Пентагоні пояснили, що далекобійні ракети ATACMS, які Вашингтон надав Києву, потрібні ЗСУ для посилення тиску на російські сили на окупованих територіях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: