Даних про реальну загрозу немає: у КМВА та СБУ прокоментували евакуацію з київських лікарень

Читать на русском
Київська міська військова адміністрація та СБУ відреагували на інформацію про можливі удари росії по столичних лікарнях.
Фото: facebook/Сергій Попко

Київська міська військова адміністрація не має інформації про те, що росія має намір завдати ударів по столичних лікарнях.

Про це повідомив голова КДВА Сергій Попко у Telegram.

За його словами, останнім часом кількість ворожих ІПСО, спрямованих на дестабілізацію ситуації в країні, значно зросла.

«Звичайно, що Київ, як серце української держави – також піддається ворожим інформаційним атакам. Наприклад, сьогодні мешканців столиці сколихнула новина про нібито наміри рф здійснити ракетний удар по двох Київських лікарнях, одна з яких дитяча. Наразі немає жодного підтвердження, яке б свідчило, що росія насправді збирається завдати таких ударів», – зазначено у повідомленні.

Разом з тим, Попко заявив, що влада не може ризикувати життям і здоров'ям дітей та жителів столиці. З цієї причини евакуацію все ж таки було проведено.

У СБУ, у свою чергу, закликали сприймати «будь-які заяви представників білоруської влади з приводу міфічних терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, як прояв інформаційно-психологічних спецоперацій, які грають на руку росії».

«Наразі вживаються усі необхідні заходи, аби знівелювати будь-які негативні наслідки навіть теоретичної загрози...Білоруській владі треба не лякати українців псевдозаявами, а думати про те, як не опинитися на лаві підсудних у Гаазі поруч із кремлівським диктатором», – наголосили у відомстві.

Нагадаємо, напередодні глава білоруського КДБ заявив, що «терористи з України» нібито перебувають у двох лікарнях Києва, вказавши точну адресу. У зв'язку із цим сьогодні у Києві провели евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташована на вулиці Богатирській.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський доручив підготувати «всеосяжний план» захисту цивільної інфраструктури від атак росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: