Розстріл поліцейських на Вінниччині: затримано військового, який допомагав підозрюваним переховуватись

Читать на русском
Правоохоронці викрили двох військових, які допомагали переховуватись підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині, одного з них вже затримали.
Фото: Офіс генпрокурора

Правоохоронці викрили двох військових, які допомагали переховуватися підозрюваним у розстрілі поліцейських на Вінниччині. Один із них уже затриманий.

Про це повідомляють ДБР та Офіс генпрокурора.

Підозрювані у розстрілі вінницьких поліцейських розповіли про мотив нападуПідозрювані у нападі на поліцейських у Вінницькій області заявили, що відкрили вогонь через те, що перевозили бойові гранати. Чи відповідає це дійсності будуть з'ясовувати слідчі.

За даними слідства, 20 квітня після розстрілу поліцейських на Вінниччині двоє військовослужбовців вирішили втекти за кордон та звернулися за допомогою до товаришів по службі. Один із них також самовільно залишив військову частину на Одещині.

«Не зважаючи на те, що загалу вже було відомо, що батько та син розшукуються за вбивство правоохоронця, фігуранти відгукнулись та вирішили допомогти. Зокрема, один з них передав авто для втечі за кордон, а інший - поїхав забрати закордонні паспорти та мобільний телефон, які надалі передав нападникам. 24 квітня 2024 року ДБР затримало одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних та самовільно залишив військову частину», – повідомили у ДБР.

Наразі за приховування тяжкого злочину військовослужбовцю повідомлено про підозру за ч.1 ст. 396 КК, іншому, який самовільно залишив військову частину, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 407 КК.

Нагадаємо, вночі 20 квітня під час перевірки документів двоє чоловіків розстріляли поліцейських – один загинув, другий був поранений і перебуває у лікарні. Згодом з'ясувалося, що це військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України – Василь та Віталій Василак.

21 квітня військових було затримано, наступного дня їм повідомили про підозру у вбивстві та замаху на життя правоохоронців, а також у дезертирстві.

Вінницький міський суд заарештував обох підозрюваних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: