Захарченко єдиний в Україні думає, що міліції довіряють

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко вважає, що громадяни України в своїй більшості довіряють представникам міліції.

Про це міністр сказав, посилаючись на аналіз звернень громадян , передає "Слово і діло" з посиланням на прес-службу МВС.

"На мою думку, той факт, що люди з усіма своїми проблемами звертаються до міліції , свідчить про довіру громадян до нас. І в першу чергу - жителів сільської місцевості, для яких дільничний інспектор міліції - найближчий представник влади і мало не перший помічник", - заявив він.

За інформацією міністра, з 950 звернень громадян, які були йому адресовані, лише 51 стосується неправомірних дій з боку працівників органів внутрішніх справ, що становить трохи більше 5% від їх загальної кількості. При цьому, зі слів Захарченка, приблизно такий же відсоток складають і звернення з вдячністю громадян до співробітників міліції. Він також додав, що більшість скарг стосуються порушень міліції, які мали місце 6-7 років тому.

"Завершився перший етап розпочатих мною виїзних прийомів громадян, під час проведення яких кожна людина може прийти і поскаржитися на будь-які відомі їй порушення законності", - зазначив Захарченко.

Крім міністра, подібні зустрічі з людьми в усіх регіонах країни провели також заступники голови МВС і представники апарату відомства.

Раніше, 12 липня 2013 року, Захарченко запевнив, що найближчим часом на базі відомчого сайту МВС почне роботу система "Дільничний інспектор міліції", за допомогою якої громадяни зможуть звернутися до свого дільничного інспектора.

Згідно з даними системи "Слово і діло", поточний рейтинг відповідальності Віталія Захарченка становить 59%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: