Внаслідок масованої ракетної атаки відключалась магістральна лінія Укренерго

Читать на русском
Через наслідки атаки відключена дією захисту магістральна повітряна лінія Укренерго в західному регіоні України.
Укрінформ

Внаслідок російської масованої ракетної атаки у ніч на суботу, 27 квітня, на заході України була відключена магістральна повітряна лінія Укренерго.

Про це пресслужба НЕК «Укренерго» повідомляє у Фейсбуці.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

«Сьогодні вночі росіяни завдали нового ракетного удару по об'єктах енергетичної інфраструктури. Постраждали об’єкти енергосистеми в Івано-Франківській, Львівській та Дніпропетровській областях. Через наслідки відключена дією захисту магістральна повітряна лінія Укренерго в західному регіоні», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, наразі тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Як зазначають в Укренерго, завдяки поєднанню сонячної погоди та вихідних днів споживання сьогодні, 27 квітня, станом на 9:15 знизилось на 23% у порівнянні з показником вчора, 26 квітня.

«Попри відчутне зниження споживання, в енергосистемі сьогодні в окремі години зберігається дефіцит електроенергії. Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість - максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення», - наголосили в Укренерго.

Повідомляється, що протягом доби продовжують діяти обмеження споживання на Харківщині. Також цілодобово обмежено споживання для промисловості у Криворізькому районі Дніпропетровщини.

При цьому, протягом майже всієї доби, за виключенням нічних годин, задіяний імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 6 629 МВт год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 640 МВт. З 1 грудня технічна можливість імпорту електроенергії з Європи до України та Молдови складає 1 700 МВт в годину.

Нагадаємо, що російські війська сьогодні вночі, 27 квітня, атакували чотири теплоелектростанції ДТЕК, є постраждалі та серйозно пошкоджено обладнання енергетичної інфраструктури.

Зокрема, Львівщину атакували ворожі крилаті ракети різного класу та аеробалістичні «Кинджали», у результаті пошкоджено два обʼєкти критичної енергетичної інфраструктури у двох районах області. Є влучання, почалися пожежі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: