Антикорупційний суд призначив ще одну експертизу у справі Концерну РРТ

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про призначення ще однієї експертизи у справі про збитки.
фото: ti-ukraine.org

Вищий антикорупційний суд призначив ще одну експертизу з питань землеустрою у справі про розтрату близько 1 млн грн державного підприємства «Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення».

Таке рішення 25 квітня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Раніше антикорупційний суд уже призначав експертизу з питань землеустрою у цій справі. Втім прокурора САП подав клопотання про ще одне дослідження.

«Клопотання прокурора САП про призначення судової експертизи з питань землеустрою задовольнити частково. Призначити у кримінальному провадженні судову експертизу з питань землеустрою. Проведення експертизи доручити експертам Київського науково-дослідного інституту судових експертиз», – ідеться в рішенні.

На вирішення перед експертами поставили наступні питання: чи відповідає розроблена ТОВ «Ліга-Експерт» за договором № 1840 від 25 грудня 2013 року «Технічна документація із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки (на місцевості) КРРТ під будівництво об'єктів вузла радіомовлення і радіозв`язку, що розташована Миколаївська область, Жовтневий район (Примірник 1)» вимогам земельного законодавства та інших нормативних документів з питань землеустрою та землекористування, які діяли на момент її розробки? Якщо не відповідає, то в чому полягають невідповідності?

Нагадаємо, у цій справі обвинуваченими є колишній директор КРРТ Костянтин Захаренко, ексначальник сектора з контролю за використанням державної власності КРРТ Володимир Стащук і керівник ТОВ «Ліга-Експерт» Володимир Гончар. За версією обвинувачення, посадовці КРРТ з метою розтрати грошових коштів уклали договори про виконання робіт з розробки технічної документації із землеустрою щодо земельних ділянок, які не перебували або перебували лише частково у користуванні КРРТ.

Уподальшому Концерн виплатив ТОВ «Ліга-Експерт» грошові кошти за розроблену технічну документацію, яка не відповідала вимогам законодавства та не могла бути використана. Вказаними діями КРРТ завдано збитків у сумі 976 179 гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: