Україна зупинить ініціативу рф на Сході, як тільки отримає нові партії озброєння – Зеленський

Читать на русском
Сили оборони України зможуть зупинити наступ росії після отримання нових партій озброєння, вважає президент Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Сили оборони України зможуть зупинити наступ росії після отримання нових партій озброєння. Йдеться, зокрема, про військову допомогу, виділену нещодавно Сполученими Штатами.

Таку думку висловив президент Володимир Зеленський на спільній пресконференції з главою Європарламенту Робертою Мецолою.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

За його словами, Україна знає, що ворог готує наступ. З цією метою росіяни збільшують свої угруповання як на півночі, так і на сході нашої держави.

«Там зараз вони мають ініціативу. Це не секрет. Нам потрібно зупинити їх та забрати ініціативу до своїх рук. Це можна зробити лише тоді, коли в руках є щось міцне. Як тільки постачання зброї дійдуть, ми зупинимо їхню ініціативу на сході держави», – заявив Зеленський.

Він також сказав, що у ворога «не так все добре, як вони вважали».

«Це не те, щоб я хотів підняти вам настрій. Це реалії і в цих реаліях живуть наші партнери. Сказати потім, що ми щось не бачили, неможливо. Ми працюємо швидко, ділимося інформацією розвідок і приділяємо увагу укріпленню наших кордонів, або наших рубежів», – додав президент.

Раніше глава ГУР Кирило Буданов говорив, що російські війська можуть піти у новий наступ уже наприкінці травня цього року. За його прогнозом, вони намагатимуться повністю захопити Луганську та Донецьку області.

А командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк, посилаючись на дані спецслужб, заявив, що росіяни також мають план захоплення Харкова чи Сум.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: