Україна просить США зняти заборону на використання американської зброї для ударів по росії – Politico

Читать на русском
Україна тисне на адміністрацію Байдена, щоб зняти заборону на удари по території росії американською зброєю.
radiosvoboda.org

Україна тисне на адміністрацію президента США Джо Байдена, щоб зняти заборону на використання американської зброї для завдання ударів по росії.

Про це пише Politico.

Україна може використовувати зброю з Італії лише в межах своєї території – глава МЗСІталійська зброя, поставлена ЗСУ, не може використовуватися поза українською територією. Про це заявив глава МЗС Таяні.

Україна, пише видання, протягом кількох тижнів спостерігала, як росіяни концентрують сили біля кордону, але не мала можливості використовувати поставлену США зброю для завдання превентивного удару: адміністрація Байдена надала далекобійну зброю з умовою, що вона не може бути використана для ударів по території росії.

Цього тижня у Вашингтоні перебуває група українських парламентаріїв, які, зокрема, хочуть заручитись підтримкою Конгресу з цього питання.

«Головна проблема зараз — це політика Білого дому щодо обмеження наших можливостей завдавати ударів по військових об'єктах усередині росії», – сказав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Однак два американські чиновники підтвердили, що політика адміністрації Байдена не змінилася: «Допомога призначена для оборони, а не для наступальних операцій на території росії».

Нагадаємо, міністерка закордонних справ Латвії Байба Браже раніше заявила, що деякі союзники зняли обмеження на удари по території росії західною зброєю.

Зокрема, Девід Кемерон заявив, що Україна має право бити британською зброєю по території рф. Росія після цього почала погрожувати ударами по військових об'єктах Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: