Міносвіти попередило про фейк щодо збору даних школярів для реєстру призовників

Читать на русском
Росія запустила новий фейк, пов'язаний із мобілізацією. Цього разу ворог поширив інформацію про нібито збір даних про неповнолітніх.
Фото: reinform.com.ua

Росія запустила на території України новий фейк, пов'язаний із мобілізацією. Цього разу ворог поширив інформацію про нібито збір даних про неповнолітніх для реєстру призовників.

Про це повідомила пресслужба міністерства освіти у Facebook.

Кремль збільшив фінансування пропаганди проти України: ГУР назвало сумуРосія збільшила фінансування внутрішньої пропаганди проти України до 500 мільйонів доларів на рік.

Там зазначили, що нещодавно у мережі з'явився лист, нібито підписаний заступником міністра освіти та науки України. У ньому зазначено, що МОН спільно з Міноборони просить керівників навчальних закладів зібрати дані про школярів 2008 року народження.

Такі заходи нібито передбачені у рамках виконання розпорядження Кабінету Міністрів «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів».

«Це фейк. Ворог регулярно проводить інформаційні операції в мережі, тож радимо ретельно перевіряти інформацію, звертатися до офіційних джерел і дбати про медіагігієну», – зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, у березні ворожа пропаганда поширила фейкову карту мобілізаційних блокпостів. Також повідомлялося, що росія поширює фейк про те, що Україна нібито має намір мобілізувати 3 мільйони бездітних жінок.

Раніше у ГУР попередили про посилення інформаційно-психологічних кампаній росіян, спрямованих на дестабілізацію та розкол українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: