Кабмін скасував норму, яка дозволяла жінкам-медикам працевлаштовуватися без обліку в ТЦК

Читать на русском
Кабмін виключив норму, згідно з якою жінки-медики чи фармацевти могли влаштуватися на роботу без перебування на військовому обліку.
Фото: apteka.ua

Кабінет міністрів виключив норму, згідно з якою жінки-медики чи фармацевти могли влаштуватися на роботу без перебування на військовому обліку.

Відповідні зміни булі внесені постановою уряду №563.

Зеленський підписав закон про підвищення штрафів за порушення військового облікуЗеленський підписав законопроєкт про збільшення штрафів за порушення військового обліку та мобілізаційного законодавства.

Тепер жінки, які здобули освіту за медичною або фармацевтичною спеціальністю, повинні спочатку прийти до ТЦК для взяття на облік та отримання військово-облікового документа.

При цьому спочатку планувалося, що така норма почне діяти наприкінці 2026 року.

Жінки, які мають професії, споріднені з військово-обліковими спеціальностями, можуть стати на військовий облік за їх бажанням на загальних підставах.

Нагадаємо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Кабмін видав постанову, в якій уточнив низку питань. Зокрема, ТЦК зможуть вручати повістки у цілодобовому режимі, а термін дії висновку ВВК про придатність скоротили до 1 року.

Також повідомлялося, що роботодавцям дозволили доставляти військовозобов'язаних працівників до ТЦК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: