У Німеччині закликали не обговорювати удари по росії публічно

Читать на русском
Дискусії про дозвіл Україні завдавати ударів по території рф мають походити непублічно, заявив міністр оборони Німеччини.
Фото: Priit Mürk/ERR

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що обговорення можливості України завдавати ударів по території росії повинні відбуватися непублічно.

Про це пишуть Bild та Süddeutsche Zeitung.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

Пісторіус наголосив, що «в інтересах військової тактики та стратегії має бути зрозуміло, що публічні дебати про потенційні дії є недоречними».

«Міжнародне право дозволяє все це. Те, що потім детально врегульовується між державами, як сказав вчора канцлер, є врегулюванням між державами», – додав міністр.

Також він підкреслив, що хотів би тримати цю дискусію поза увагою громадськості.

«Я не вірю, що Кремль скаже нам, що він готовий робити, де та яку зброю він готовий використовувати», – сказав Пісторіус.

Разом з тим він зазначив, що міжнародне право допускає удари по території країни-агресора, а між Німеччиною та Україною «існує угода про використання німецької зброї, про яку він не може говорити».

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україна може використати французьку зброю для ударів по території росії.

Також Швеція підтримала дозвіл на завдання Україною ударів по військових об'єктах у росії.

Водночас прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні висловилася проти ударів по росії західною зброєю. Аналогічну думку висловив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: