У Чехії розповіли, скільки снарядів у рамках її ініціативи отримуватиме ЗСУ щомісяця

Читать на русском
У межах чеської ініціативи ЗСУ отримуватиме від 50 до 100 тисяч снарядів великого калібру на місяць.
Фото: AFP

У четвер, 30 травня, керівництво МЗС Чехії повідомило, що з червня у межах «чеської ініціативи» ЗСУ отримуватиме від 50 до 100 тисяч снарядів великого калібру щомісяця.

Про це повідомляє «Європейська правда», цитуючи голову МЗС Чехії Яна Ліпавського.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

Як зазначається, міністр підтвердив, що ЗСУ отримають перші снаряди в рамках чеської ініціативи вже найближчим часом, у червні.

«Дуже скоро будуть перші фізичні постачання в Україну, ми очікуємо їх у червні», – заявив очільник МЗС.

При цьому, урядовий спецпредставник Чехії з питань реконструкції України, відповідальний за «чеську ініціативу» Томаш Копечний очікує на зростання обсягів снарядів у лавах ЗСУ.

«Перше суттєве збільшення постачань буде в червні, воно буде в десятках тисяч, між 50 ти 100 тисячами на місяць», – зазначив представник чеського уряду.

Нагадаємо, союзники мають намір вже у червні розпочати постачання боєприпасів для України в рамках чеської ініціативи. Перша партія складатиметься зі 180 тисяч снарядів.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомляв, що Захід вже працює над транспортуванням боєприпасів в Україну в рамках ініціативи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: