Зеленський прибув до Сінгапуру для участі в безпековій конференції

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський прилетів до Сінгапуру для участі у конференції Діалог Шангрі-Ла.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Президент України Володимир Зеленський прилетів до Сінгапуру. Там він виступить на конференції «Діалог Шангрі-Ла» та проведе низку зустрічей.

Про це Зеленський розповів у своєму Telegram.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.

«Прибув до Сінгапуру для участі в конференції «Діалог Шангрі-Ла» - ключовому майданчику для безпеки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні», – написав він.

Зеленський зазначив, що глобальна безпека неможлива, коли росія ігнорує визнані кордони, міжнародне право та Статут ООН, шантажує голодом, темрявою та ядерною зброєю.

«Відновлення справедливого миру в Україні, гарантування глобальної продовольчої та ядерної безпеки – це завдання Глобального саміту миру у Швейцарії. Саме тому нам важливо буде почути там голос Азійсько-Тихоокеанського регіону», – сказав він.

Окрім виступу на конференції, у Сінгапурі Зеленський проведе низку зустрічей, зокрема з Президентом Сінгапуру Тарманом Шанмугаратнамом і Прем’єр-міністром Лоуренсом Вонгом, Президентом Тимор-Лешті Жозе Рамушем-Ортою, міністром оборони США Ллойдом Остіном, сінгапурськими інвесторами.

Нагадаємо, ЗМІ анонсували візит Зеленського до Сінгапуру. Також очікується, що президент візьме участь у Глобальному саміті світу у Швейцарії у червні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: