Підвищення тарифу на електроенергію: як проведуть перерахунок субсидії

Читать на русском
У ПФУ повідомили, що розмір субсидії буде автоматично перерахований з урахуванням нових тарифів на електроенергію.
Фото Слово і діло

Українцям, які отримують субсидії, після підвищення тарифу на світло не потрібно звертатися до органів Пенсійного фонду України для перерахунку. Розмір субсидії перерахують автоматично.

Про це повідомили у пресслужбі Пенсійного фонду України.

Друге підвищення за час великої війни: як змінилися тарифи на електрику для населенняВ Україні зросла вартість електроенергії для населення. На інфографіці – єдиний та зонні тарифи для населення.

Повідомляється, що через зростання тарифу на електроенергію буде автоматично перераховано розмір субсидії:

«Отримувачам вже призначених субсидій не потрібно звертатися до органів Пенсійного фонду України для здійснення перерахунку розмірів виплат», – йдеться у повідомленні.

Постановою Уряду від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» передбачено, що перерахунок житлового субсидії в межах громадян здійснюється, зокрема, у разі зміни розміру цін та тарифів на ЖКП.

У ПФУ зазначили, що суму перерахованої субсидії буде відображено у виплаті за червень, яку одержувачі отримають у наступному місяці – липні.

Нагадаємо, в Україні з 1 червня зросла вартість електроенергії для населення. Наразі діє єдиний тариф – 4,32 грн/кВт.

У Міненерго розповіли, як формували новий тариф на електроенергію для населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: