Бельгія пропонує позбавити Угорщину права голосу в Євросоюзі – ЗМІ

Читать на русском
Бельгія, яка зараз головує в Раді ЄС, закликає уряди країн-членів подумати над початком процедури, спрямованої на позбавлення Угорщини права голосу.
фото: dw.com

Бельгія закликала уряди країн-членів ЄС позбавити Угорщину права голосу у Євросоюзі. Саме Брюссель наразі головує в Раді Європи.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Угорщина наклала вето на резолюцію Ради Європи щодо української Формули мируУгорщина наклала вето на резолюцію Ради Європи про визнання та підтримку Формули миру для завершення війни в Україні.

Як зазначається, з відповідною заявою виступила голова Міністерства закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб. Вона виступила за те, щоб застосувати до Угорщини процедуру висловлення недовіри за статтею 7-ю Договору про ЄС.

«У нас є Європа, яка важко просувається вперед, і, на жаль, деякі держави, зокрема одна держава, все частіше приймають позицію блокування та вето. Я думаю, що ми повинні мати сміливість приймати рішення: активувати статтю 7-му до кінця - що передбачає припинення права вето», - сказала вона в інтерв'ю.

Згідно зі словами словами бельгійської міністерки, це момент істини для Європи.

«Або ми будемо виконувати свої обов'язки, що вимагає політичної мужності та сили волі. Або ми впроваджуємо механізми, які не працюють. І тому ми повинні вибрати. Якщо ми йдемо до кінця з цим механізмом, він повинен працювати. Якщо це не працює, ми маємо це реформувати», - вказала очільниця МЗС Бельгії, додавши, що «це - майбутнє ЄС».

Нагадаємо, Угорщина наклала вето на резолюцію Ради Європи щодо української Формули світу.

Також в Угорщині заявили, що НАТО «іде до війни величезними кроками».

Раніше ми повідомляли, що Орбан має намір створити проросійську групу у парламенті ЄС.

Окрім цього, Угорщина ще не ухвалила рішення щодо участі у Глобальному саміті миру у Швейцарії. Країну непокоїть відсутність на заході росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: