Росія пообіцяла атакувати французьких інструкторів в Україні, у Парижі відповіли

Читать на русском
В рф заявили, що іноземні інструктори в Україні стануть законною мішенню для російських збройних сил.
Фото: Associated Press

Росія вдалася до нових погроз. Цього разу вони стосуються французьких інструкторів, які «стануть законною ціллю» країни-агресорки, якщо їх відправлять для допомоги України.

Про це пише BFMTV.

Франція може сформувати коаліцію країн ЄС для підготовки українських військових – Le MondeЕммануель Макрон збирає коаліцію країн, які готові відправити власних військових інструкторів в Україну для проведення навчань українських військових.

Зазначається, що у вівторок, 4 червня, прессекретар посольства рф у Франції Олександр Макогонов застеріг Париж від відправки французьких інструкторів в Україну для навчання українських бійців, назвавши їх «законними цілями» для російських солдатів.

На ці погрози відреагував заступник спікера Міністерства закордонних справ Франції Крістоф Лемуан.

«Це обурливі висловлювання, які не залишаться без відповіді», – пообіцяв він.

За його словами, відповідь для росії все ще обговорюється.

Нагадаємо, Франція розглядає можливість направлення в Україну французьких військових інструкторів для прискорення підготовки українських солдатів, зокрема, з розмінування та обслуговування військової техніки.

Також повідомлялося, що президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Україна може використовувати французьку зброю для ударів по території росії і дозволив ЗСУ бити ракетами Scalp по аеродромах рф.

Крім того, Макрон застеріг про небезпеку послаблення підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: