Президент Аргентини пропустить Саміт миру – ЗМІ

Читать на русском
Президент Аргентини Хав'єр Мілей, ймовірно, пропустить Саміт миру у Швейцарії 15-16 червня. Йому доведеться зробити перерву у поїздці Європою.
Фото: AP

Президент Аргентини Хав'єр Мілей може пропустити Глобальний саміт миру у Швейцарії 15-16 червня.

Про це повідомляє місцеве видання La Nacion із посиланням на джерела.

ЗМІ дізналися, яким питанням буде приділена основна увага на Глобальному саміті мируОсновна увага на Саміті миру буде приділена трьом питанням, які повинні зміцнити довіру між союзниками для подальших переговорів із рф.

Аргентинський лідер скоригував плани своїх поїздок на наступний тиждень, скоротивши тривалість десятиденної поїздки Європою, яка мала розпочатися в середу. Зміна планів пов'язана з тим, що президент хоче бути в Аргентині на національні свята 17 та 20 червня.

Мілей планує 12-15 червня взяти участь у Саміті «Великої сімки» в Італії. Потім він повернеться до Аргентини на три дні, а з 22 до 24 червня перебуватиме в Іспанії та Німеччині.

Таким чином, найімовірніше він пропустить Глобальний саміт миру у Швейцарії 15-16 червня, куди його запрошував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, участь у Глобальному саміті миру підтвердили 107 країн та міжнародних організацій.

Саміт пропустить Джо Байден. США на заході представлятимуть віцепрезидентка Камалла Гарріс та радник із національної безпеки Джек Салліван.

Також не буде представників Китаю та Саудівської Аравії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: