У Парижі троє молдаван писали на стінах про «французьких солдатів в Україні»

Читать на русском
У Парижі затримали молдаван за графіті з трунами і написом стосовно французьких солдатів в Україні.
Фото: Associated Press

У Парижі затримали трьох громадян Молдови, яких підозрюють у тому, що вони малювали графіті з трунами та написом «Французькі солдати в Україні».

Про це повідомляє французька телерадіокомпанія BFMTV.

Відправлення сухопутних військ в Україну: позиція союзниківПозиція союзників України щодо відправлення військ – на інфографіці. Категорично проти цього понад десять країн.

У прокуратурі зазначають, що графіті виявили у п’ятницю у сьомому окрузі Парижа, де розташована Ейфелева вежа. У цей час в Парижі перебував український президент Володимир Зеленський.

Під час арешту зловмисники мали при собі латексні рукавички, балончики з фарбою та трафарети, що відповідають написам. Зловмисники взяли на себе відповідальність за цю акцію, вказавши на наявність подібних графіті в інших місцях Парижа.

Наразі невідомо, скільки таких малюнків вони зробили. Також незрозуміло, чи пов’язані затримані з людьми, які поставили труни з французькими прапорами біля Ейфелевої вежі.

Нагадаємо, днями президент Франції Еммануель Макрон заявив про намір створити коаліцію країн для відправки інструкторів до України.

Також нещодавно він дозволив Україні використовувати французьку зброю для ударів по території росії і бити ракетами Scalp по аеродромах рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: