Скільки українців визнано потерпілими від тортур рф: дані генпрокурора

Читать на русском
На сьогодні відомо про тортури з боку рф більш ніж 3800 цивільних та понад 2200 військовополонених українців.
фото РБК-Україна

Офіс генерального прокурора зафіксував тисячі випадків тортур російськими військовими цивільних та військовополонених українців. І це лише за офіційними даними.

Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін в ефірі національного телемарафону 10 червня.

Прокуратура розпочала розслідування через відео зі знущаннями над українськими військовополоненимиПрокуратура відкрила справу через знущання над українськими полоненими на Харківському напрямку, зафіксованими на відео.

За його словами, на сьогодні зареєстровано понад 450 кримінальних проваджень за фактами жорстокого поводження та тортур військовополонених та понад 2100 за фактами тортур цивільних осіб. Потерпілими від тортур та нелюдського поводження визнано понад 3800 цивільних та понад 2200 військовополонених.

Костін зазначив, що прокурори та слідчі виявили понад 160 катівень і місць несвободи, де окупанти утримували та катували людей. Найбільше таких місць виявлено на Чернігівщині – 44, а також на Харківщині – 25 та у Запорізькій області – 18.

Загалом за жорстоке поводження з цивільними оголошено підозру 265 особам. Завершено розслідування та направлено до суду обвинувальні акти щодо 207 осіб. 73 військові злочинці вже отримали вироки за тортури та жорстоке поводження з цивільними. За злочини проти українських військовополонених оголошено підозру 12 особам.

Нагадаємо, прокуратура розпочала розслідування через відео зі знущаннями над українськими військовополоненими. У квітні в Офісі генпрокурора повідомляли, що всього відомо про страту понад 50 українських полонених росіянами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: