Зеленський розповів про ситуацію на фронті на Сумщині та Харківщині

Читать на русском
Президент заявив, що на Сумщині ЗСУ повністю контролюють ситуацію, а на Харківщині Сили оборони готові відповісти на передислокацію ворога.
фото Володимир Зеленський/Telegram

На Сумщині українські військові повністю контролюють ситуацію, в селі Рижівка росіян немає. На Харківщині ЗСУ продовжують наносити контрудари.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у понеділок, 10 червня, після доповіді головкому ЗСУ Олександра Сирського.

Імпульс наступу росіян на Харківщині зупинився – СалліванРосійський наступ на Харківщині застопорився після дозволу США атакувати об’єкти на території рф, заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

«Сумщина: наші сили повністю контролюють ситуацію. Продовжується активність російських диверсійних груп. Їх знищують. І будуть знищувати», – написав президент.

Щодо села Рижівка, там ворог спробував реалізувати операцію пропагандистського характеру, повідомив Зеленський. Станом на ранок російський прапор у селі знищено, росіян там нема.

«Харківщина: тривають наші контрударні дії. Бачимо, які кроки планує ворог та яку передислокацію проводить. Будемо відповідати», – повідомив глава держави.

За його словами, на Донеччині наразі найважче. Сили оборони України роблять все для стабілізації та захисту наших позицій.

На Південному напрямку в цілому ситуація без змін, ЗСУ продовжують посилювати свої позиції.

Нагадаємо, минулого тижня у Генштабі повідомили, що росіяни проводять перегрупування на Харківському напрямку. У ISW вважають, що резервів армії рф недостатньо для наступальних операцій одночасно на декількох напрямках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: