Резервів армії рф недостатньо для наступальних операцій одразу на кількох напрямках – ISW

Читать на русском
Російських резервів чисельністю 60 тисяч осіб, ймовірно, буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних дій на кількох напрямках.
Getty Image

Російських резервів чисельністю 60 тисяч осіб, ймовірно, буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних дій на кількох напрямках.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.

Новий наступ російської армії: що відомо про терміни та цілі окупантівРосійська армія готує новий наступ наприкінці весни – початку літа. Що про це відомо – на інфографіці.

Відомо, що у повідомленні фахівці посилаються на українського військового оглядач Костянтина Машовця, який зазначає, що за останні 6-8 місяців окупанти накопичили в оперативних і стратегічних резервах щонайбільше 60 тис. осіб. Проте вважають, ці резерви належним чином не навчили або не оснастили. Раніше росія використовувала їх в основному для переукомплектування та посилення підрозділів, які ведуть наступальні атаки.

Фахівці розповіли, що російські резерви оперативного та стратегічного рівнів навряд чи будуть здатні проводити ефективні широкомасштабні загальновійськові напади. Тому, на їхню думку, окупантам доведеться вибрати одну основну дію під час очікуваного літнього наступу.

«Цих, як повідомляється, обмежених російських резервів на оперативному та стратегічному рівнях, ймовірно, буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках. Російське військове командування, ймовірно, буде змушене вибрати одну основну дію під час очікуваного літнього наступу, якщо воно має намір використовувати ці резерви для підтримки широкомасштабної наступальної операції», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що росії не вдалося реалізувати свою операцію в Харківській області, тепер українські військові ще більше посилять цей напрямок.

Також стало відомо, що окупаційна армія зазнає значних втрат на Харківському напрямку. Тому лави загарбників поповнюють військами з Херсонської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: