Глава Пентагону на «Рамштайн-23»: на кону стоїть виживання України

Читать на русском
Міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі Рамштайн заявив, що для війни в Україні настав критичний момент.
Getty Images

В українсько-російській війні настав критичний момент. Наразі на кону стоїть виживання країни, а також безпека інших держав.

Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін під час вступної промови на «Рамштайн-23» у Брюсселлі 13 червня. Його цитує пресслужба Міноборони США.

Танкова, авіаційна, IT та інші: які коаліції для підтримки України створили союзникиСоюзники створили дев'ять коаліцій для допомоги Україні. Їхні цілі та країн-учасники – на інфографіці.

За словами міністра, підтримка України зростає, а не слабшає, але ставки дуже високі.

«Це критичний момент. Ставки у цій війні високі. На кону стоїть виживання України. Але так само і вся наша безпека. Ніхто з нас не хотів би жити у світі, де керує путін. І ми всі були б у меншій безпеці, якби тирани думали, що вони можуть топтати кордони та залякувати своїх сусідів», – сказав Остін.

Він повідомив, що США та інші члени Контактної групи з оборони України від початку повномасштабного вторгнення рф в цілому виділили вже понад 98 млрд доларів на допомогу у сфері безпеки українському народу.

Окремо він подякував Швеції за нещодавнє оголошення найбільшого пакету військової допомоги на суму близько 1,2 мільярда доларів, Бельгії, яка зобов'язалася поставити Україні 30 винищувачів F-16 до 2028 року, а також ще 1 мільярд доларів як військову допомогу цього року. Остін нагадав і про зобов'язання Іспанії передати Україні зенітні ракети.

Крім того, він додав, що з нетерпінням чекає сьогодні новин від коаліції дронів.

«Коаліція дронів працює над тим, щоб допомогти Україні відбити російську агресію сьогодні і стримати російську агресію завтра», – заявив міністр.

Нагадаємо, сьогодні у Брюселі проходить засідання «Рамштайн-23», до зустрічей приєдналася Аргентина.

На «Рамштайні-22» союзники оголосили про нові внески до всіх 8 коаліцій допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: