Міністр оборони США зробив заяву щодо майбутнього членства України в НАТО

Читать на русском
У США заявили, що Саміт НАТО візьметься за створення надійного мосту до майбутнього членства України.
Фото: Associated Press

На найближчому саміті НАТО, який 9-11 липня відбудеться у Вашингтоні, будуть зроблені кроки для створення «надійного мосту» до майбутнього членства України в Альянсі, але найближчим часом розширення військово-політичного блоку не передбачається.

Про це розповів глава Пентагону Ллойд Остін під час спілкування із пресою за підсумками зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО у Брюсселі.

Який шлях до членства в НАТО Україна пройшла після подання заявки на прискорений вступУкраїна чекає на запрошення до НАТО на саміті у Вашингтоні. Який шлях до членства було пройдено після подачі заявки на прискорений вступ – на інфографіці.

«Поки ми готуємось до Вашингтонського саміту, партнерство НАТО та України продовжує поглиблюватися. Саміт зробить кроки до надійного мосту до майбутнього членства України», – заявив він.

Також Остін зазначив, що наразі він не спостерігає бажання серед країн альянсу чи інших ознак того, що розширення блоку станеться найближчим часом.

«Стосовно розширення НАТО, я думаю, що це те рішення, яке, знаєте, 32 члени НАТО приймуть у якийсь момент часу. Наразі я не бачу жодного бажання чи ознак того, що ми будемо продовжувати розширення найближчим часом», – заявив американський посадовець.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що цьогорічний саміт НАТО має зосередитись на створенні дорожньої карти вступу України.

Також ми повідомляли, що міністри країн НАТО не погодили виділення 40 млрд на рік на допомогу Україні, щодо якого раніше робив запит генсек Єнс Столтенберг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: