НАТО обмежило обмін розвідданими з Угорщиною через позицію влади – ЗМІ

Читать на русском
НАТО обмежило обмін розвідувальною інформацією з Угорщиною через позицію влади країни стосовно Альянсу.
Getty Image

НАТО обмежило обмін розвідувальною інформацією з Угорщиною через позицію влади країни стосовно Альянсу.

Про це пише VSquare з посиланням на посадовця НАТО в Брюсселі.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

Відтепер Угорщина отримує менше інформації від своїх союзників як на двосторонньому рівні, так і через центральні канали НАТО.

«Проблема полягає в тому, що наслідки відчувають усі, оскільки члени Альянсу обмінюються менш секретною розвідувальною інформацією через центральні канали НАТО, знаючи, що Угорщина також є серед одержувачів», – заявив журналіст видання.

У зв’язку з цими обмеженнями в НАТО створили окремі канали передання інформації, до яких представники Угорщини не мають доступу. Джерело стверджує, що наразі головна проблема для НАТО полягає в політичному керівництві країни.

«Навіть якщо ми довіряємо їхнім старшим офіцерам розвідки, в кінцевому підсумку, якщо ми ділимося з ними інформацією, вона може потрапити в доповіді, які потрапляють на стіл Орбана», – зазначив чиновник.

Раніше повідомляли, що учасники «Бухарестської дев'ятки» обговорюють можливість виключення Угорщини із майбутніх зустрічей групи через блокування Будапештом рішень щодо підтримки України.

Також варто нагадати, нещодавно прем'єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що має намір створити проросійську коаліцію у новому складі Європарламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: