Зеленський в Італії зустрівся з Папою Римським

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском. Темою зустрічі була війна в Україні та саміт миру.
скріншот з відео

В рамках участі у саміті G7 в Італії президент України Володимир Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском та розповів йому про наслідки російської агресії.

Про це повідомила пресслужба ОПУ у п'ятницю, 14 червня.

Що відомо про Глобальний саміт миру: цілі та подальші крокиНа Саміт миру до Швейцарії запрошено понад 160 делегацій. Учасники розроблять спільний план на основі формули миру Зеленського, в якому запропонують рф конкретні кроки щодо припинення війни. Деталі – на інфографіці.

Повідомляється, що президент подякував Папі Римському за молитви за мир для України, духовну близькість з нашим народом та гуманітарну допомогу українцям.

«Глава держави докладно поінформував Понтифіка про наслідки російської агресії проти України, російський повітряний терор та складну ситуацію в енергетиці», – йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі президент та понтифік обговорили Формулу миру, роль Святого Престолу у встановленні справедливого та стійкого миру для України, а також очікування від Глобального саміту миру. Зеленський подякував Ватикану за участь у заході.

Нагадаємо, навесні Папа Римський, говорячи про війну в Україні та Ізраїлі, заявив, що «мир шляхом переговорів кращий, ніж нескінченна війна».

Вже на цих вихідних у Швейцарії відбудеться Глобальний саміт миру, в основі обговорень країн-учасників буде «українська формула миру», а також дорожня карта мирного процесу. Кремлю запропонують «конкретні кроки для закінчення війни», які підтримає більшість країн світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: