Кемерон закликав затримувати танкери, що перевозять російську нафту

Читать на русском
Країни ЄС затримуватимуть танкери, які перевозять російську нафту по світу, щоб зупинити російську військову машину, сказав голова МЗС Великої Британії.
Фото: AFP

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що потрібно «полювати» на танкери, які незаконно перевозять по світу російську нафту.

Про це повідомляє Corriere della Sera.

Він підкреслив, що Велика Британія тісно співпрацює з країнами Європейського Союзу. Зокрема у питання введення санкцій проти російських компаній та осіб, які допомагають продовжувати війну в Україні.

«Ми також полюватимемо на флот-привид, що нелегально перевозить російську нафту по всьому світу: щоразу, коли вони наближатимуться до італійського порту, я хочу бути впевненим, що вони будуть заблоковані.

Ми покажемо путіну, що ми повністю підтримуємо Україну: ми будемо полювати за грошима, за нафтою, ми зупинимо газ, ми зупинимо кораблі, ми зробимо все можливе, щоб зупинити російську військову машину і показати російському президенту безглуздість його дій», – сказав Кемерон.

Нагадаємо, 12 червня США запровадили нові санкції проти росії. Вони спрямовані проти осіб як у самій РФ, так і в третіх країнах, які допомагають окупантам у війні. Водночас країни-члени Європейського союзу не змогли досягти згоди щодо 14-го пакету санкцій проти росії.

Як повідомлялося, у рф на початку червня підірвали важливий трубопровід, що транспортував нафтопродукти до танкерів.

А 1 травня стало відомо, що у рф потяг з нафтопродуктами зійшов з рейок через підрив залізничної дороги.

Раніше стало відомо, що ЄС планує доручити Данії перевіряти наявність західної страховки та блокувати прохід російських танкерів із нафтою через свої води.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: