ЗСУ розгорнули «еластичну» оборонну стратегію на фронті – АР

Читать на русском
Україна останнім часом розгорнула так звану еластичну оборонну стратегію на фронті, щоб виграти час до отримання кращого озброєння.
Getty Image

Україна останнім часом розгорнула так звану еластичну оборонну стратегію на фронті, щоб виграти час до отримання кращого озброєння.

Про це пише видання АР.

У повідомленні йдеться, що роблячи болісний вибір відступити на краще захищені позиції, українські війська можуть боротися ефективніше та рятувати особовий склад.

«Час йде на користь України, і тому пояснення еластичної стрічки: ви можете поступитися трохи території і виграти трохи часу. І тоді до кінця цього року Україна матиме переваги, яких вона ніколи раніше не мала», – заявив аналітик дослідницького центру військової розвідки IHS Jane's Ділан Лі Лер.

Також в АР відзначають, що ця стратегія відрізняється від стратегії боїв за Бахмут. При цьому спікер 110-ї бригади Іван Секач додав виданню, що українським військам довелося розподілити позиції та логістику. Відтак покращена гнучкість допомогла ЗСУ протистояти російському наступу.

«Нам довелося розподілити наші позиції та логістику також. Зараз ми робимо це набагато розумніше», – зазначив спікер.

Нагадаємо, російські окупанти продовжують спроби просунутися на Харківському напрямку. Але найнапруженіша ситуація залишається на Покровському.

За даними аналітиків, наступ росіян на Харківщині втратив свої оберти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: