На фронті відбулося понад 110 бойових зіткнень з окупантами: де саме точилися бої

Читать на русском
Російські загарбники завдали по території України 33 авіаційних удари із застосуванням 45 КАБів та задіяли 482 дрони-камікадзе. Також ворог здійснив майже 2900 обстрілів по позиціях наших військ.
Генштаб ЗСУ

На різних напрямках фронту за добу вівторка, 18 червня, сталося 113 бойових зіткнень Сил оборони з російськими загарбниками. Найнапруженіша ситуація залишається на Покровському напрямку, а також ворог активізував свої зусилля і на Краматорському напрямку.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Як зазначається, російські загарбники завдали по території України 33 авіаційних удари із застосуванням 45 КАБів та задіяли 482 дрони-камікадзе. Також ворог здійснив майже 2900 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах зі ствольної і реактивної артилерії, мінометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин.

Удари по російській ППО в Криму: у ЗСУ прозвітували про втрати ворогаУ Криму за два місяці росіяни втратили понад десять дивізіонів ППО у модифікаціях С-300, С-350, С-400.

На Харківському напрямку сьогодні відбулося шість бойових зіткнень. Наші війська стали на заваді чотирьом атакам росіян у районі Вовчанська. Відбиття ще двох штурмових дій ворога в районах Вовчанська та Липців триває.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень збільшилася до 12. Наші воїни відбили вісім атак противника поблизу Синьківки, Степової Новоселівки та Піщаного, ще чотири боєзіткнення продовжуються.

На Лиманському напрямку ворог 13 разів намагався витіснити наших захисників із займаних позицій у районах Греківки, Макіївки, Тернів та Серебрянського лісництва. 12 атак відбито українськими захисниками. Ворог успіху не мав. Триває бій на локації Тернів.

На Сіверському напрямку наші війська відбили 13 атак загарбників поблизу Роздолівки, Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки. Ситуація контрольована, втрат територій і позицій не допущено. Ще два боєзіткнення в районі Верхньокам’янського тривають.

Російський агресор активізувався на Краматорському напрямку. Протягом поточної доби загарбники здійснили шість спроб наблизитися до мікрорайону Новий Часового Яру, чотири з яких відбито захисниками України. Два бойові зіткнення ще тривають. Крім того, ворог проводить активні штурмові дії поблизу Іванівського, Південного та Нью-Йорка, де наразі продовжуються дев’ять боїв.

Найгарячішою залишається обстановка на Покровському напрямку, де кількість ворожих штурмів досягла 37. Окупанти намагалися прорвати нашу оборону поблизу Олександрополя, Новоолександрівки, Євгенівки, Новоселівки Першої, Новопокровського, Сокола та Карлівки. Сили оборони вживають заходи щодо недопущення просування противника та стабілізації обстановки. Відбито 20 атак, ще 17 боїв продовжуються.

На Курахівському напрямку три спроби ворога витіснити наших захисників із займаних позицій у районі Красногорівки успіху не мали. Ще чотири бої тут тривають.

На Времівському напрямку успіху не мали дві штурмові дії загарбників поблизу Урожайного та Новодарівки.

Також зазнали невдачі дві атаки окупантів на Оріхівському напрямку – у районах Новоданилівки та Малої Токмачки.

При цьому, на решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Нагадаємо, українські військові за останню добу ліквідували ще 1230 окупантів. Загальні втрати російської армії досягли 528 тисяч 620 осіб.

Також, як заявили у ВМС, знищення Кримського мосту зараз уже не дасть того ефекту, який міг бути на початку вторгнення – його тактико-стратегічне значення у війні знижується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: