Румунія оголосила про передачу Україні системи Patriot

Читать на русском
Влада Румунії прийняла рішення поставити Збройним силам України систему протиповітряної оборони Patriot.
Фото: polskieradio

Влада Румунії прийняла рішення поставити Збройним силам України систему протиповітряної оборони Patriot.

Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті президента.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

Там зазначено, що рішення про передачу було ухвалене 20 червня під час засідання Вищої ради оборони країни.

«З огляду на значне погіршення ситуації з безпекою в Україні внаслідок постійних та масованих атак росії на цивільне населення та інфраструктуру, а також регіональні наслідки цієї ситуації, у тому числі для безпеки Румунії, у тісній координації разом із союзниками члени Ради вирішили подарувати Україні систему Patriot», – вказано у заяві.

Водночас Румунія обговорюватиме з союзниками варіанти отримання «аналогічної або еквівалентної системи, яка відповідає потребам забезпечення захисту національного повітряного простору».

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що Україна отримає від Німеччини ще одну систему ППО Patriot. Це буде третя система за рахунком, більше ФРН передати не зможе.

Напередодні ЗМІ повідомили, що уряд США має намір призупинити всі відкриті замовлення на системи ППО Patriot і ракети до них доти, доки таких систем не вистачатиме Україні для захисту від атак рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: