Південна Корея хоче переглянути питання постачання зброї Україні

Читать на русском
У Південній Кореї заявили, що переглянуть позицію щодо військової допомоги Україні після договору між росією та КНДР. Також корейський уряд має намір запровадити нові санкції.
Getty Images

Влада Південної Кореї планує переглянути питання постачання зброї в Україну у відповідь на договір про військову допомогу, який пописали росія та КНДР.

Відповідну заяву зробив директор Управління національної безпеки президентської адміністрації Чан Хо Джин, пише агентство Yonhap у четвер, 20 червня.

Південна Корея надасть Україні пакет допомоги на понад 2 мільярди доларівСередньо- і довгостроковий пакет на 2,3 мільярда доларів як допомогу Україні надаватимуть із 2024 року.

«Ми плануємо переглянути питання щодо військової підтримки України», – сказав Чан.

Він, зокрема, запропонував змінити політику Південної Кореї щодо відмови від надання летальної допомоги Україні.

«Конкретні заходи будуть оголошені пізніше, і цікаво буде подивитися, як відреагує росія, а не розкривати наші плани заздалегідь», – зазначив чиновник.

Чан Хо Джин розкритикував «всеосяжний стратегічний договір», підписаний між російським диктатором володимиром путіним та лідером Північної Кореї Кім Чен Ином у Пхеньяні у середу.

«Уряд чітко підкреслює, що будь-яка співпраця, яка прямо чи опосередковано допомагає Північній Кореї збільшити свою військову міць, є порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН і підлягає моніторингу та санкціям з боку міжнародної спільноти», – заявив Чан Хо Джин.

Він анонсував, що Південна Корея розширить список товарів, на які накладено обмеження на експорт в рф на 243 позиції, після чого їхня кількість досягне 1402.

Зазначимо, у квітні Південна Корея вперше допустила можливість військової допомоги Україні.

Нагадаємо, росія та КНДР домовилися про взаємну допомогу «у разі агресії». Раніше повідомлялося, що КНДР відправила рф 5 мільйонів артснарядів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: