Путін пригрозив змінами у ядерній доктрині росії

Читать на русском
Росія може внести зміни до своєї ядерної доктрини. Це пов'язано з нібито зниженням порогу застосування ядерної зброї із боку Заходу.
Фото: AP

Росія може внести зміни до своєї ядерної доктрини. Це пов'язано з нібито зниженням порогу застосування ядерної зброї із боку Заходу.

Таку заяву зробив президент росії володимир путін на пресконцеренції під час свого візиту до В'єтнаму.

Росія знову погрожує ядерною зброєю: скільки та яких боєголовок у неї є в арсеналіСкільки стратегічних та тактичних ядерних боєголовок має росія в своєму арсеналі – на інфографіці.

«Ми зараз думаємо на тему про те, щоб ядерну доктрину, стратегію можна було б змінити. Принаймні ми знаємо, ймовірний противник над цим працює, над новими елементами, пов'язаними зі зниженням порога застосування ядерної зброї», – стверджує путін.

За словами диктатора, західні країни нібито розробляють «вибухові ядерні пристрої надмалої потужності».

«В експертних колах на Заході витають ідеї про те, що такі засоби ураження можна було б застосовувати і нічого в цьому особливо страшного немає. На це ми зобов’язані звернути увагу», – сказав він.

Путін також заявив, що рф не має необхідності завдавати превентивного ядерного удару.

«Превентивний удар нам поки не потрібен, тому що у відповідному, зустрічному ударі противник буде гарантовано знищений», – заявив диктатор.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що путін не застосовуватиме ядерну зброю проти України. Він також не вірить у те, що росія може використовувати ядерну зброю проти інших країн.

Разом з тим, у березні путін заявив, що росія з «військово-технічної точки зору» готова до ядерної війни.

Раніше ми розповідали, як змінювалися розміри ядерних арсеналів США, росії та інших країн клубу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: