Польща анонсувала безпекову угоду з Україною найближчим часом

Читать на русском
Незабаром Польща та Україна підпишуть безпекову угоду. На думку польських посадовців Польща може відіграти ключову роль у відновленні України
Фото: Reuters

Безпекова угода між Україною та Польщею незабаром буде готова.

Про це повідомив польський депутат і голова ради з питань співпраці з Україною Павел Коваль в інтерв'ю PAP.

Безпекові угоди: з якими країнами підписано та яку військову допомогу отримає УкраїнаЗ якими країнами Україна підписала двосторонні безпекові угоди та який розмір військової допомоги отримає – на інфографіці.

«Зараз прискорюється робота над безпековою угодою між нашими країнами. Незабаром вона буде готова, але ця угода з нашого погляду буде лише доповненням, такою собі вишенькою на торті. Адже весь процес військової підтримки України триває вже понад два роки, і, без сумніву, Польща була першою у цьому процесі», – зазначив депутат.

Коваль також додав, що зараз найбільший виклик – це захист українських міст, а також «дати надію солдатам на передовій, що вони отримають підтримку, і дати Україні можливість реальної оборони».

«Реальна оборона – це також (можливість) завдання ударів по стратегічних військових об'єктах на території росії», – додав Коваль.

На думку політика, Польща може відіграти ключову роль у відновленні України.

Нагадаємо, нещодавно Україна та США підписали 10-річну безпекову угоду. У тексті зазначено, що документ «має стати кроком на шляху до членства України в НАТО».

А на інфографіці «Слово і діло» можна детально ознайомитись з усією допомогою, яку незабаром отримає Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: