Боєприпаси, які Сербія постачає західним країнам, потрапляють до України – FT

Читать на русском
Українські війська вже могли отримати сербські боєприпаси на декілька сотень мільйонів євро, які вони постачають західним країнам.
defence-ua.com

Українські війська вже могли отримати сербські боєприпаси на декілька сотень мільйонів євро, які вони постачають західним країнам.

Про це пише Financial Times.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

У виданні підрахували, що українські війська через треті країни вже могли отримати сербських боєприпасів на суму приблизно 800 мільйонів євро. Варто відзначити, що сербський президент Александер Вучич погоджується з цією думкою, хоч запевняє, що країна не є стороною у війні рф проти України. За його словами, експорт боєприпасів є частиною їхнього економічного відродження.

«Так, ми експортуємо наші боєприпаси. Ми не можемо експортувати ні в Україну, ні в росію, але у нас було багато контрактів з американцями, іспанцями, чехами та іншими країнам. Що вони з цим зрештою роблять – це їхня справа», – заявив президент.

Вучич лише наголосив, для нього важливо, щоб боєприпаси законно продавалися за кордон.

Нагадаємо, Сербія готується підписати з Францією найбільшу угоду щодо зброї у своїй сучасній історії. Це стане знаком того, що війна росії в Україні спонукає одного з найближчих союзників Москви диверсифікувати свої закупівлі зброї.

У лютому Александар Вучич заявив, що відносини Сербії та росії можуть погіршитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: